DE   GETUIGE   ZWIJGT

 

 

              M A R I A N N E   V A A T S T R A

 

 

 

Het felle zonlicht priemt op het raam gordijn. Dat is 's ochtends wel eens lastig vanwege de helderheid op het scherm. Nog een dag of tien en we krijgen de zonnewende weer. Het geeft me elk jaar opnieuw een gevoel van heimwee...

Vreemd dat men juist nú in de vakantietijd de zon gaat opzoeken! Vroeger karde men in de warmte vol verwachting in de oververhitte wagen naar de Middelandse Zee (piepers en Hollandse groentesoorten achterin mee enz. en vergeet de drank niet op het dak).

Tegenwoordig lees je dat de 2e  Kamerlieden met hun overvolle beurs naar Aruba zeilen via het vliegend tuig. Het leven is goed op de juiste zetel, nietwaar? Men wordt geacht wèl te passen in

de "stoel" en daar moet je een dikke reet voor hebben... anders zién ze je niet zitten hoor.

Als de stemmen worden geteld lijkt het wel op een volkstelling in het theater van de 2e Kamer.

De show must go on. Het spotlicht weerkaast op de glanzende kale kruinen en opgedofte dames toiletten. Oude van dagen sjokken zich een ongeluk om de glazen te vullen met ècht schoon Oostenrijks bruinachtig mineraal water uit de Haagse kraan... Gillende keukenmeiden ontfermen zich over de kroketten in de walmende keuken, die allicht aan het beeld onttrokken wordt voor de toeschouwers.

Op het Binnenhof wacht geduldig een patatwagentje op de eerste klanten. Dat zijn zij die vooral een siagaretje willen roken in de pauze. Let wel: de bediening komt van Hofleveranciers!

 

Waar het mij vooral deze keer om gaat dat is de volgende vraag: waarom heeft de getuige in de caravan niets willen loslaten over het hoe en waarom Marianne vermoord moest worden!!!

In z'n bekentenis laat hij zich er geen seconde over uit. Hij wil dit niet zeggen...

 

Ik kan me zo voorstellen dat de familie Vaatstra/Terpstra hem dat niet in dank afneemt na al de afgelopen jaren. Daarmee laat hij Wim Dankbaar met een open vraag zitten, terwijl deze man het hard nodig heeft in al zijn verworven bewijzen!

Mij maakt het wantrouwig. Dan rijst mij mij onmiddellijk de vraag: waarom dit alles verzwijgen? Want het maakt de zaak er niet beter op. Alsof het OM nog een donder om de zaak van Marianne geeft... die zit voor geen minuut op de waarheid te wachten.

 

 

          Eerlijk: de vraag zit mij persoonlijk al jaren dwars.

 

 

 

 

Namens Marianne