D A S C H A    E N    M A R I A N N E

 

 

                M A R I A N N E    V A A T S T R A

 

 

 

Druilerig weer buitenshuis. De laatste dagen hing er een flink depressiegebied boven ons hoofd.

En dat betekent regen en nog eens een emmer extra gevuld. Je kunt dan zo lastig in je tuin aan de slag vanwege de electronica...

De Spanjaarden vonden ons tijdens de 80 jarige oorlog altijd zo somber kijken, maar het schijnt

de Fransozen in Bretagne al niet veel beter af te gaan: ook die hebben àltijd onweer en regen net als onze kust provincies!

En ach... de Limburgers -die zich geen Hollanders noemen- zij troosten zich tijdens de warme

dagen met een "Vlaamse Vlaai" uit de diepvries.

En ik?.. ging scharrelen in de kelderruimte op zoek naar wat vergeten aarden kruikjes met Apostelwijn.  -Wie wat bewaard heeft nog wat.

 

Wanneer je de zaken van Dascha en Marianne naast elkaar legt dan hebben ze wel wat gemeen.

Met name dat de Politie overal afstand van nam of neemt. Altijd weer hetzelfde: Privacy!

Alsof een autonummer op de openbare weg privacy heet!.Of de zogenaamde fiets waarop Marianne zogenaamd reed (zij zou met haar lengte niet eens de voetpendalen halen): hoe zij dat deed zonder dameszadel is en blijft nog steeds een onopgelost raadsel. Maar ja: je derde oksel zie...da's toch óók een stukje privacy nietwaar? Dat zou Marianne niet op prijs hebben gesteld... Dat zijn onderwerpen die thuis horen bij de "doofpot" in het kleine kamertje nietwaar?

De recherche moest wel vaak de handen wassen vanwege onschuld in dit alles. Zij leerden tijdens hun opleiding het vuile werk éérst een paar stukken wc papier te deponeren alvorens een boodschap, anders krijg je strepen in de doos -toch?  En telkenkeer moest de gemeente aanrukken om de plee door te spuiten, want die raakte onverklaarbaar verstopt. Krijg je ervan met al die leugens!

Daar schenen ze mee te zijn gestopt... kostte te veel en ze schoten er niets mee op. Als doortrekken al niet meer hielp, dan maar in... In de rechtzaal hing dan ook een bekende boerengeur.

Dat bracht de branch op het idee om in de parfum industrie een nieuw "lekker geurtje"  te introduceren. -Je zal maar Dascha of Marianne heten: dan ben je nog niet klaar!

En WIE loopt bij dit soort van dingen altijd weer vooraan? Juist: malle pietje Pipi rrrr de Vrieskist!

Voor zo'n 1700 ballen per 24 uur lost hij de zaken wel effies op. Wel boter bij vis! Want banken hebben geen geduld. Wat denk je dat die auto van 'm heeft gekost enne z'n BMW motor  (die z'n knalpijp op de Achterbergse straatweg achterliet als een boeren erfstuk)? Ach,het dorp kijkt niet zo nauw. Aan koeienflotsen zij ze wel gewend. Alleen... uit de Vrieskist? Jawel: eet smakelijk!

Ondertussen vernemen wij over Dascha nog maar bar weinig nieuws. Dan dat ook hier in deze zaak een auto een rol schijnt te hebben gespeeld.  Ene wagen met vakkundig uitgesneden stoelleer was aangeboden bij een sloper vlàk na de aanrijding waarop resten van bloed. Doet me weer denken aan de wagen van de beruchte caravan bezitter in de zaak van Marianne. Ook bij Dascha gebruik gemaakt van schoonmaakmiddelen (chloor). Gebeurde zogenaamd ook bij de caravan die die bewuste  juni nacht in 1999 in de fik werd gestoken.

 

Wel, wat de toekomst brengt wachten we maar rustig af.

 

     Al is de leugen nog zo snel

        de waarheid achterhaalt hem wel!   

 

 

 

 

 

 

Namens Marianne